Selecteer een pagina

Interview + artikel gemeente Haarlem

tekst

Iedere maand schrijf ik voor de Stadskrant van de gemeente Haarlem een of meerdere artikelen. Vaak geeft de communicatieafdeling van de gemeente door wat het onderwerp is en wie ik moet interviewen, maar ik kan ook zelf ideeën aandragen.

De communicatieafdeling geeft mij een deadline, een maximum aantal woorden en een telefoonnummer van de te interviewen persoon. Ik bel diegene, maak een afspraak en houd het interview. Dat duurt meestal 45 minuten en ik spreek met de geïnterviewde af op een geschikte plek in Haarlem, bijvoorbeeld in een rustige koffiebar. Als ik de tekst geschreven heb, gaat die altijd eerst naar de geïnterviewde voor inhoudelijk akkoord.

De gemeente Haarlem geeft maandelijks de Stadskrant uit, vol met nuttige feiten, leuke nieuwtjes, interviews en de gemeentelijke mededelingen. De Stadskrant maakt deel uit van het nieuwsblad De Haarlemmer, dat iedereen in Haarlem in de bus krijgt. Op de site van de gemeente staan altijd de laatste zes edities van de Stadskrant.

Opdrachtgever: Gemeente Haarlem Lees artikel

"Ik werk heel graag met Marieke samen voor de Stadskrant en de website van de gemeente. Haar teksten zijn altijd helder en leuk om te lezen. Of het nou gaat om een interview, een achtergrondverhaal of een reportage. Ze denkt mee en komt ook zelf met ideeën. Als ik haar een klus geef, kan ik het verder helemaal loslaten en weet ik dat er op tijd een mooi verhaal in mijn mailbox verschijnt."

Heleen Geilenkirchen

Gemeente Haarlem

Share This