Selecteer een pagina

Interviewen

Vragen, vragen en meer vragen

Mensen lezen graag verhalen en een interview maakt het verhaal persoonlijk. En persoonlijk ben ik gek op interviewen. Dat komt waarschijnlijk door mijn nieuwsgierige aard.

Sommige mensen vinden zo’n interview spannend, anderen geven non-stop informatie, weer anderen zijn stug of praten voornamelijk in jargon. Aan mij de taak om de geïnterviewde(n) op zijn/haar/hun gemak te stellen en dóór te vragen. Het wordt bijna altijd een leuk gesprek.

 

Feedback en akkoord

Uit al die informatie haal ik datgene wat nodig is voor die specifieke tekst. Ik orden; maak een intro – daar doe ik vaak het langst over, want ik wil natuurlijk meteen de interesse van de lezer wekken – middenstuk en einde. Het moet een lekker leesbare tekst zijn.

Vervolgens leg ik die tekst voor aan de geïnterviewde(n). Zij geven feedback en akkoord, waarna ik de tekst aan mijn opdrachtgever stuur.

 

Voorbeeld

Een interview waar ik trots op ben, is dat met chirurg, expert e-health en Chief Medical Informations Officer (CMIO) bij het ministerie van VWS Marlies Schijven.